top of page

AQ TEKNOLOGIA

MIKÄ ON GF? (Growth Factor Technology)

 

GF-teknologialla tarkoitetaan AQ Skin Solutionsin huippuunsa hiottuja menetelmiä oligopeptidi-1:n tuottamiseksi ja niiden hyödyntämiseksi ihonhoitotuotteissa. Kasvutekijöitä (GF) löytyy monista eri solutyypeistä ihmiskehossa. Ne ovat joukko erikoistuneita proteiineja, joilla on monia toimintoja - tärkeimpänä solujen lisääntymisen ja erilaistumisen aktivaatio. Kasvutekijät joko käynnistävät tai sammuttavat olennaiset soluaktiviteetit tukien solujen tuotantoa ja jakautumista sekä verisuonten, kollageenin ja elastiinin muodostusta.

Viime vuosikymmeninä tieteellinen tutkimus GF:n luontaisesta toiminnasta on osoittanut, että lääketieteessä GF-teknologialla voidaan ratkaista useita solujen kehityshäiriötiloja. GF-teknologialla voidaan kuitenkin vaikuttaa muutenkin monin tavoin ihmisten hyvinvointiin, ja sillä voidaan auttaa saavuttamaan nuorekas ja elinvoimaisempi ilme ilman kalliita plastiikkakirurgisia toimenpiteitä tai Botox-hoitoja. 

Kasvutekijät ovat välttämättömiä nuorekkaan ulkonäön ylläpitämiseksi. Iho ja päänahka sisältävät luontaisesti useita kasvutekijöitä, jotka säätelevät solujen uudistumista ja vahinkojen korjausprosesseja säilyttääkseen ihon terveenä ja ylläpitääkseen normaalia hiusten kasvua. Nämä kasvutekijät auttavat korjaamaan luonnollisen ikääntymisen tai ympäristötekijöistä johtuvan ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Haitallinen ympäristöaltistuminen ja luonnollinenkin ikääntymisprosessi johtavat vapaiden radikaalien aiheuttamiin ihon ja päänahan solukomponenttien vaurioihin. Tämä johtaa edelleen kollageenin ja elastiiniverkostojen hajoamiseen ihon dermis-kerroksessa, mikä lopulta näyttäytyy kasvojen ikääntymisenä. Tämäntyyppinen vaurioprosessi vahingoittaa lopulta myös luontaisten kasvutekijöiden toimintaa; niiden kyky korjata oksidatiivisia vahinkoja heikkenee ja vaurioista tulee pysyviä.

Edistys GF-teknologiassa mahdollistaa nyt avun ikääntymisen merkkien torjunnassa ja poistamisessa. Kasvutekijöitä voidaan nyt tuottaa laboratorio-olosuhteissa kuhunkin käyttötarkoitukseen kohdennetusti. Useissa kliinisissä tutkimuksissa paikallisesti levitetyn GF:n on osoitettu vähentävän merkittävästi ihon ikääntymisen merkkejä - kuten hienojen juonteiden ja ryppyjen määrää - ja lisäävän kollageenisynteesiä. 

TAUSTA JA TEHOKKUUS

Solukasvutekijät ovat erinomainen esimerkki nykypäivän kosmeettisten tuotteiden kehityksestä. Niiden positiiviset vaikutukset havaittiin aluksi lääketieteessä. Tietämys kasvutekijöiden vaikutuksista ikääntyvän ihon hoidossa harppasi eteenpäin tutkijoiden Stanley Cohenin ja Rita Levi-Montalcinin työn kautta. He tutkivat epidermaalisen kasvutekijän (Epidermal Growth Factor, EGF) roolia solubiologiassa ja saivat löydöksistään myös lääketieteen Nobel-palkinnon vuonna 1986. Epidermaalisen kasvutekijän tutkimuksia on jatkettu tiiviisti vuosien saatossa, mikä on johtanut EGF:n nykyisiin kliinisiin sovellutuksiin iho-oireiden hoidossa, ja sillä on saavutettu merkittäviä vaikutuksia juuri ikääntymisen merkkeihin. EGF:n tiedetään lisäävän merkittävästi ihosolujen regeneroitumista /uudistumista, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että se auttaa selkeästi mm. ihon haavojen paranemisessa.

 

Kasvutekijöitä tunnetaan useita kymmeniä; EGF:n lisäksi mm. TGF-b (transformoiva kasvutekijä), PDGF (verihiutaleista johdettu kasvutekijä), GM-CSF (granulosyytti-makrofagi -pesäkkeitä stimuloiva tekijä) ja IL (interleukiinit – valkosolujen kommunikation auttajat). Lääketieteellinen tutkimus on osoittanut, että kasvutekijät voivat nopeuttaa ja tehostaa paranemista, kun niitä käytetään ihmisen kehon alueille, jotka ovat vahingoittuneet leikkauksessa, palovammoissa, haavoissa tai onnettomuuksissa. Tutkijoille tuli mieleen, että sama GF-tekniikka, joka on tuonut ​​merkittäviä paranemistuloksia ihovammoihin, saattaisi olla hyödyksi myös kosmetiikan sovellutuksissa. Havaittiin, että GF-teknologialla oli kyky hidastaa solun ikääntymisprosessi, hoitaa arpia, nopeuttaa paranemista ja uudistaa päänahan hiustuppia. GF-tekniikan on nyt osoitettu parantavan ikääntymisen ja auringon vaurioittaman ihon ulkonäköä, sekä auttavan palauttamaan normaalia hiusten kasvua. Varhaisen GF-teknologian ensimmäiset patentit kosmetiikan alueelle myönnettiin vuonna 1994.

 

Vuonna 2001 tehtiin kaksi itsenäistä kaksoissokkotutkimusta, joissa testattiin ​​voiteita, jotka sisälsivät joko luonnollisia tai biologisesti muokattuja kasvutekijöitä. Näiden tulokset esiteltiin Investigative Dermatology -yhdistykselle. Tulokset olivat yllättäviä - kun ihoa hoidettiin kaksi kertaa päivässä neljästä kuuteen viikkoon, kummatkin voiteet tuottivat parempia tuloksia kuin Botox! Kumpikin tutkimus osoitti merkittävää lisäystä kollageenin, hyaluronihapon, elastiinin ja fibroblastien tuotannossa sekä epidermaalisen paksuuden kasvua. Nyt AQ on ottanut toisen merkittävän edistysaskeleen GF-teknologiassa kehittämällä ainutlaatuisia iholle ja päänahalle tarkoitettuja seerumeja, jotka sisältävät ihanteellisia kasvutekijöitä ja näiden yhdistelmiä tuottaakseen mahdollisimman suuren hyödyn ja tuen ikääntymisen merkkejä vastaan ja hiusten kasvun elvyttämiseksi.

Dr. Ahmed Al-Qahtani inspiroitui aloittamaan AQ Skin Solutionsin perustuen hänen kokemukseensa  Growth Factor (GF) – kasvutekijöistä lääketieteellisissä sovellutuksissa. Hän sovelsi tietämystään ja kokemustaan ​​kasvutekijöiden biotekniikasta kehittäessään prosessin tuottamaan ja erottelemaan sellaiset kasvutekijät, jotka on tunnistettu tehokkaimmiksi ihon ulkonäön ja hiustenkasvun parantamisessa. Dr. Al-Qahtanin GF-teknologiaa suojaavat US-patentit, jotka ovat olleet vireillä tai voimassa jo vuodesta 2012 lähtien.

bottom of page